Школско такмичење у беседништву

БЕСЕДА
У нашој школи  29. септембра  одржано је школско такмичење у беседништву.  Учествовало је 12 ученика: Лазар Марковић VIII2, Стефан Божић VIII2, Јована Узуновић VIII3, Михајло Узуновић VIII3, Наташа Рапајић VIII1, Ања Лукић VIII2, Лана НиколчићVIII3, Марија Павловић VIII3, Лука Мркоњић VIII2, Невена Доврица VIII2, Светлана  ФилиповићVIII2 и Ана Матић  VIII2.
Ове године се навршава 125 година од рођења Иве Андрића, па је то леп повод да тема овогодишње  беседе буде Андрићева мисао „ Живот нам враћа само оно што ми другима дајемо“.
Приметила сам  да су ове Андрићеве речи  инспирисале ученике , па су у својим радовима често наводили народне изрекe или мисли познатих књижевника. Ученици су се трудили да кроз своје радове покажу оргиналност, али и критичност и поетичност.  У својим радовима су најчешће  анализрали понашања  деце и одраслих из своје близине. Три ученика су се пласирала на општинско такмичење: Наташа Рапајић, Јована Узуновић и Лука  Мркоњић.
Њихови радови су садржајно јасни, прецизнии и потпуни. Док су излагали своје радове водили су рачуна о дикцији, артикулацији, интонацији и директном обраћању. Сви ти елементи су били битни жирију при оцењивању радова. Жири је једногласно одабрао ова три рада.
Чланови жирија :
Јелена Марковић, Милена Станојевић, Терезија Спасојевић и Аница Трнинић
 
 
Аница Трнинић

    Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај