Биоскоп


Школски биоскоп
 
Након одржане пројекције филма за наставнике, 21. децембра почео је са радом „Мали школски биоскоп“. За прву пројекцију одабрана је комедија, а даље пројекције оджаваће се једном месечно.
У времену када цензура скоро да не постоји, а мали дечији умови су стално изложени насилним и непримереним садржајима, како на телевизији тако и на интернету, сматрали смо да је наш задатак да ученицима понудимо разноврсне садржаје који су забавни, али и оплемењују личност ученика. Школа је образовна, васпитна, али исто тако и културна установа. Овом активношћу желимо да окупимо ученике, омогућимо им да се забаве и да се друже заједничким одласцима у „биоскоп“, али исто тако и да им понудимо нешто другачије садржаје од оних које свакодневно гледају. Филмови не морају бити само непримереног садржаја и намењени забави, већ се могу користити и као згодно наставно средство. Предлог је подржао ученички парламент, као и Савет родитеља.
Будући филмски репертоар биће различитих жанрова, од анимираних до документарних филмова. Присуство је добровољно, а ученици ће о датумима приказивања филмова благовремено бити обавештени промо материјалом у школи, као и књигом обавештења.
Позивамо све заинтересоване ученике да се придруже будућим пројекцијама.
 
                                                                                                    Школски психолог
Терезија Спасојевић

Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај