Модна ревија "Важне и одважне"

МОДНА РЕВИЈА " ВАЖНЕ И ОДВАЖНЕ"

 
      Прва модна ревија у нашој школи је одржана давне 2008. године.Назив ревије је био " Њено величанство -  хаљина". Допало нам се и наставили смо да то радимо сваке године.
      Организовали смо ревије , које су биле хуманитарног карактера . Тематика је увек била историјска.Истраживали смо одређене историјске периоде из прошлости, моду давних времена, обичаје, одевне предмете , музику, навике.
   Биле су то хаљине, шешири, венчања и обичаји.
За Андерсенов рођендан је била ревија под називом " Са мајкама у бајкама"
 
    Март  месец  је посвећен женама , па тако и ми женама сваке године у марту посветимо једну модну ревију. 7.марта смо имали ревију под називом " Важне и одважне".
 
     Истраживали смо  ко су жене , које су се одважиле да свету и Србији покажу своју смелост, креативност, снагу, љубав и свет учине лепшим и хуманијим местом за све нас .
     Направили смо причу о њима: Олимпијади Пупин, Ђуки Тесла, Милунки Савић, Фриди Кало, Индири Ганди, Савки Суботић, Даници Томић, Драги Љочић, Марији Кири и многим другим.
Ревија је била инспирисана црвеном бојим љубави.Прву су носиле наше маме и деца као омаж Ђуки Тесла и Олимпијади Пупин.
Затим су своју креативност показале ученице од 5. до 8.разреда истражујући црвену боју у комбинацији са другим бојама, као омаж Фриди Кало, Милени Павловић Барили..
     И на крају су свечане хаљине носиле важне и одважне наставнице, маме, пријатељице .
Свечане хаљине и остале модне  детаље је несебично донирала власница бутика ДАМБО из Сурчина  одважна Милка Раичевић.Подржала нас је и мис Срема Андреа Џунић и била део ревије.Захваљујемо и порталу МОЈА БАЗА за бесплатно рекламирање и подршку.
У име Исидоре којој је намењен сав приход од ревије и у име свих нас који смо се лепо забављали радећи ову ревију , велико хвала свима који су нас подржали.
                                          Јелена Марковић

                                

 Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај