Конференција "Кроз школске ходнике до промена у животу"

ŠOLSKI HODNIKI, ŽIVLJENJSKI PREMIKI
КРОЗ ШКОЛСКЕ ХОДНИКЕ ДО ПРОМЕНА У ЖИВОТУ
Наставници наше школе Рада Рончевић, Јелена Марковић и Јасминка Јевић, и колегинице ОШ ,,Сава Јовановић Сирогојно“ (школе за децу са посебним потребама) Стоја Прибићевић и Јована Кнежевић, биле су учеснице,  28.10.2019. године, у Љубљани, на конференцији ,,КРОЗ ШКОЛСКЕ ХОДНИКЕ ДО ПРОМЕНА У ЖИВОТУ“. Конференција је одржана у ОШ ,,Брезовица“ код Љубљане
На конференцији је био приказан заједнички рад на осмишљавању, раду и реализацији угледног часа ,,Некад и сад“. Циљ часа био је да ученици кроз  индивидуални истраживачки рад сазнају и упореде некадашњи начин живота, обичаје, послове и односе у породици.  Кроз заједничко дружење ученика млађих и старијих разреда наше школе и  ученика ОШ ,,Јован Јовановић Сирогојно“ развијали су се сараднички односи,  истраживачки дух, креативност, одговорност и упорност у заједничком раду.  Атмосфера је била топла и жива,  мотивисала је ученике  за активан друштвени живот, без обзира на узраст и школу којој припадају.
Конференција је имала доста учесника, трајала је од 10:00 до 18:00 часова. Имали смо прилику да видимо многе занимљиве и разнолике садржаје колега из Словеније, Хрватске и Босне и Херцеговине. Примери добре праксе, приказани на овој конференцији, постају стимуланс за стварање нових идеја и квалитетан професионални рад.
Било нам је посебно драго када су у завршном делу конференције, истакли и похвалили наш  угледни час ,,Некад и сад“. Присуство оваквим конференцијама изузетно је корисно за сагледавање личног рада и упознавање рада других.

Јасминка Јевић
 

        

      

       


 
 Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај