Дан очувања Биодиверзитета

Дан очувања Биодиверзитета
 
У Бојчинској шуми је 22.5.2019. године обележен светски Дан очувања Биодиверзитета.
У оквиру школског пројекта „Где год нађеш згодно место ти дрво посади“, учешће је узело 6 школа. Представљање наше школе је било веома запажено, а показали смо низ еколошких, креативних, едукативних и пре свега занимљивих радионица. Међу њима биле су: Медена радионица, радионица лаванде и лековитог биља, дендро радионица и ревија еко-костима од рециклираних материјала. Учесници свих радионица били су ученици млађих и старијих разреда са својим менторима учитељима (Весна Ивановић, Рада Рончевић, Јелена Мишић и Милица Ђукић) и наставницима (Марина Максић, Јелена Марковић и Жаклина Милинковић). Овој еколошкој манифестацији присуствовали су и директор школе, Драгојле Секулић, педагог Катарина Диклић и библиотекар Аница Трнинић. Овај богат културни програм увеличао је и хор наше школе на челу са наставником Жарком Буношем, који је одабраним песмама о природи и пролећу учинио овај дан у шумском окружењу још лепшим.
Основни циљ оваквих радионица је да на практичан начин деца схвате важност очувања биодиверзитета.
Велику подршку овом међушколском пројекту дала је и ГО Сурчин, укључујући и своју Туристичку организацију и културни центар.
Такође, велику подршку и помоћ имали смо и од родитеља ученика, где се опет показало да се најбољи резултати постижу у сарадњи на релацији наставник – ученик – родитељ – локална заједница.
 
Припремила учитељица
Весна Ивановић


       

      

      

      

      

      

      

      

   
Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај