Наше изложбе,представе,концерти,чајанке...

Датум: 05. Decembar 2013 13:07 Категорија: Новости

Када уђете у нашу школу, одмах осетите топлину, иако је напољу испод нуле. То је топлина једног заједничког рада, ентузијазма и добродошлица за све.

Та лепота и топлина огледа се у сваком кутку наше школе, изложбама,представама, концертима, радионицама, чајанкама...На самом улазу у ходник школе је ЛИЧНА КАРТА ШКОЛЕ. На њој су видљиви сви подаци о школи; од телефона до учуиноца. Она служи посетиоцу да би се лакше снашао у простору наше школе. Лична карта школе важна је и код самовредновања и вредновања рада школе.Њу су осмислиле и урадиле: наставница Жаклина Милинковић и педагог школе Катарина Диклић. Поред ње је пано, на којем су ЗИДНЕ НОВИНЕ. У њима се објављује све што се дешава у школи. Њих уређују млади новинари, на челу са учитељицом Горданом Векић. Једна од вредних изложби је ЕТНО-ИЗЛОЖБА, настала заједничким трудом ученика, родитеља и запослених. Њена вредност је у великом броју експоната које су даривали родитељи. Експонати су са целог подручја бивше државе Југославије и смештени су у лепе витрине, на улазу. Поред тога је старо сеоско двориште, ораница и домаћинство.Аутор ове изложбе је педагог Катарина Диклић. У холу школе је једна,,еколошка изложба", на којој су изложене шкољке, корали...и још много лепих ствари које су ученици донели са летовања или посета неким подручјима. Ту су стари, вредни предмети. За њу су заслужни еколози и наставница Марина Максић. Ту је и још једна еколошка секција млађих разреда, коју води учитељица Милица Митровић. Пажњу це вам привући и изложба на цреповима, чашама, стаклу. Све то је настало заједничким радом ученика и наставника, на радионицама: "Витраж" коју је организовала наставница Марина Максић, и "Декупаж", коју су водиле наставнице Биљана Царић и Весна Ивановић. А све ово дрвеће, јежићи, облаци, кишобрани...и да не набрајамо јер тога је јако много, урадиле су вредне руке секција за естетско уређење школе и учитељице Рада Рончевић и Јасминка Јевић. А тек цветно-воћни аранжмани учитељице Слађане Божић или предмети стари и по 100 година учитеља Јовице Јосимовића и Милице Пеураче. И не само њих, већ свих учитеља, који учествују у свакој акцији. Тик до њих су ИКОНЕ.не зна се која од које лепша. Настале су на веронауци коју предаје Александра Лазић. Кад кренете степеницама, слика до слике-радови наших будућих сликара, занатлија, лекара.А између љих велике фотографије генерација-наших ученика.  На првом спрату постављена је изложба макета. За њу је заслужна наставница Жаклина и њени ученици. И све те изложбе су поред освојених пехара, диплома, признања. Још мало па нећемо имати где да ставимо, колико их има. Али наћи ћемо ми места јер ће их сигурно бити још. Много пута смо били први по њиховом броју, у нашој општини па и шире. Много сати рада и знања, уткани су  у њих. Оне су показатељ какве ученике и наставнике има ова школе.
Поред овога, код нас ћете увек наићи на неку представу, концерт или ревију. Само за Дан школе одржане су три: "Како се каже", ауторке Анице Трнинић, „САВРЕМЕНИ СРЕДЊИ ВЕК“Јелене Марковић  и свечана академија коју су осмислиле наставнице Зорица Павић и Александра Лазић. Скоро сва догађања прати наш хор и оркестар, под диригентском палицом Драгице Хаџибеговић. Ту је и наш бренд ,,ЧАЈАНКА", захваљујући наставници историје, Јелени Марковић. Она се одржава сваког четвртка, а на њој су увек присутни и ученици и наставници. И не пије се само чај. Увек се   научи нешто ново, размене се туге и радости и још много тога.
Ово је само делић те топлине наше школе у једном кратком времену од 6 дана. Баш толико смо обележавали Дан школе. Сваки дан, нечим новим, разноврсним,лепим...
И нису само заслужни за то, горе поменути. Ни један догађај не прође без помоћи наших теткица, мајстора, психолога,одељенских старешина, наше секретарице Снеже, куварице, спољних сарадника. А тек наш Драгојле-директор. Он и преноси, и чисти и слаже, а и организује. Вече гуслара, певача и фолклора је његова идеја. У целом овом послу, којега наши ученици и наставници, на челу са директором, раде не гледа се ко је шта и ко ће шта радити. Сви радимо са пуно љубави, а све што се ради са љубављу, мора бити добро.




Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај