Ханина прва изложба

Ханина прва изложба

 
Свако дете има неку способности која га издваја и разликује у односу на другу децу. Деца ће се стваралачки изражавати и развијати само када им дамо пуну слободу да буду оно што јесу.
Своју прву самосталну ликовну изложбу приредила је ученица III-3 одељења, Хана Латовић. Изложба је приређена поводом Дана школе, 8.11.2022. год.

Хана је још у првом разреду својим ликовним талентом скренула пажњу на себе. Као изразито маштовита, проницљива, са „оком за детаље“ и креативним размишљањем, ова наша мала уметница, свог дара и талента и није у потпуности свесна. Хана се у ствари једноставно само игра. Воли да истражује и експериментише са разним ликовним техникама. Отуда она „Сваки уметник је у процесу стварања дете које се игра“. Само што ово деветогодишње дете кроз своју игру и истраживачки дух упознаје саму себе. Она успева у тој игри да на папир пренесе богатство своје маште и свог унутрашњег света. А да се она истиче у свом умешћу нешто више од већине вршњака, види се по томе што излази из конвенционалних оквира цртања бојицама и фломастерима и користи и комбинује разне ликовне технике.

Деца са талентом треба да се стално стимулишу. То је и био циљ ове изложбе. Живимо у времену када је све мање деце заинтересоване за уметност, а све више за интернет и модерну технологију. Најбоље је ако ове две ствари на прави начин умемо да комбинујемо.
А порука наше мале уметнице је „Свако од нас је посебан и диван, али сви ми заједно смо право ремек дело“.

Учитељица Весна Ивановић


      

      

      Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај