Прослава Дана Светог Саве 27.01.2023.

СВЕТИ САВА

Свечана прослава  Дана  Светог Саве у нашој школи почела је у 13 часова.
Као и сваке године  и ове је свечана сала била пуна ученика, родитеља, запослених и гостију.  Директорка школе је поздравила присутне, а затим је свештеник  осветио славски колач и кољиво припремљено у част и славу Светог Саве. Свештеник је сломио колач са најбољом одељењском   заједницом  V3 и њиховим разредним старешином Младеном Марковићем. 
Хор је отпевао химну Светом Сави и две народне песме : Запросио  Марко дилин Магдалену и Густа ми магла паднала. Три ученице петог разреда су отпевале народну песму Сини јарко сунце.  Аница Перовић  III4 одсвирала је клавирску композицију Јоца игра LAMBETH WALK .  Изведена су два рецитала  о животу Светог Саве ученика трећег и четвртог разреда. На сцени је приказан и драмски текст Како је Растко отишао у монахе.
На крају су ученици фолклорне секције млађих разреда извели Сплет дечјих народних игара.  После њиховог наступа аплауз је био громогласан, али су га мали фолклораши и заслужили.
За ову прилику била је постављена и изложба посвећена раду Светог Саве. Аутор изложбе је Хана Латовић III3.
Школска слава је празник који треба да нам буде смерница, а и подсетник да у сваком тренутку будемо свесни колики је значај учења, знања и духовних вредности.

Приредбу су приредили : Жарко Бунош, Николина Маркош, Весна Ивановић, Јелена  Мишић и Аница Трнинић.

      

      

   



Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај