Пројекат "Бициклом до школе - то деца воле"

УСПЕШНО РЕАЛИЗОВАН ЈОШ ЈЕДАН ПРОЈЕКАТ

Градска општина Сурчин расписала је почетком октобра јавни позив за учешће у општинском пројекту о саобраћају за све школе које се налазе на подручју општине. Наша школа узела је учешће и урадила план пројекта. Формиран је пројектни  тим наше  у саставу: Катарина Диклић-руководилац пројекта, Милица Пеурача, Жаклина Милинковић, Весна Иванковић,Јелена Филиповић, Снежана Петровић,Аница Трнинић, Милена Станојевић, Милена Мијушковић, Звездан Вил, Биљана Царић и Драгојле Секулић-директор школе. Одлучено је да се пројекат зове ,,Бициклом до школе то деца воле“. Пројекат је прихваћен и директор је са представницима општине потписао уговор.  Школа је добила од општине новчана средства у износу од 100 000,00 за његову реализацију.
Општина је понудила три области које се могу одабрати за пројекат. Ми смо се одлучили за ликовно-литерарне радове на тему безбедности деце у саобраћају.
Од новца добијеног за пројекат купили смо 4 бицикла, прслуке за саобраћај и књиге за награђене ученике. Одазив за учешће на конкурсу био је више од очекиваног. Готово сви учитељи са својим одељењима учествовали су у пројекту, а томе су се придружили  наставници српског језика и књижевности   и наставница ликовне културе. Од мноштво радова, комисија је одабрала најбоље и наградила ученике књигама. Поред овога, сви ученици су прошли едукацију о сигурности у саобраћају.У овом пројекту нагласак је стављен на учешће бициклиста у саобраћају јер велики број наших ученика су учесници у саобраћају управо као бициклисти.
Након успешне реализације пројекта, урађен је извештај и прослеђен општини, а у холу наше школе постављена је још једна изложба на тему учешћа бициклиста у саобраћају. Наши ученици добили су бицикле којима ће, надамо се, настављати освајати бројне награде на такмичењима из саобраћаја.
 
Катарина Диклић

       

    

       

      

      

Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај