Молебан на почетку школске године

                   Молебан на почетку школске године у Сурчину
 
 
 
          У дванаесту недељу по Духовима, по већ устаљеној пракси, ученици Основне школе „Вук Караџић“ из Сурчина заједено са својим вероучитељем Николом Ерцег саборно су дочекали почетак нове школске 2019/2020. године и молитвено призвали благодат Светога Духа за све што буду радили и учили у току ове школске године.
          Светом Литургијом као Светајном Цркве је у недељу 8. септембра 2019. године у Храму Свете Петке у Сурчину началствовао протојереј – ставрофор Слободан Радојчић, архијерејски намесник земунски.
          На дан када наша Света Црква прославља успомену на Свете мученике Адријана и Наталију, служен је Чин призива Светога Духа којим је призвана благодат Светога Духа за почетак и благословену нову школску 2019/2020. годину. Црква почетак сваког посла означава молитвом, призивом Божијег имена како би се просветлеле наше мисли, руке и срца за чињење доброте. Наставни и васпитни процес је веома значајан за наш народ, за нашу децу – знање и васпитање деце предодређује нашу садашњост и будућност.
          Сурчински храм био је испуњен великим бројем ђака који су пажљиво учествовали у молитви и Светом Причешћу, и који су дошли у пратњи својих родитеља те су и они на тај начин узели учешћа у овом литургијском саборовању. Призор око стотинак малишана сабрао се под сводовима овог велелепног Храма у Сурчину.
          Деца сваке недеље учествују у Светој Литургији, а данас је за њих посебна радост што су певали на црквенословенском и изговорили Символ вере и Оче наш заједно са верним народом који их је помно пратио.
          Певницом је руководио вероучитељ Никола Ерцег. Песмопјеније хора „Покрова Пресвете Богородице“, који делује при овоме храму, увеличало је литургијско саборовање. Деца су приступила Светој Чаши, а у наставку је уређено дружење у Светосавској сали парохијског дома. Трпезу љубави приредио је архијерејски намесник земунски прота Слободан Радојчић са свештенством.  
                                     
 
                                                                Вероучитељ Никола Ерцег

      

   

              
           
 
 
                                                                
 
                                                                  
 
   
 Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај