Причешће ученика веронауке

Причешће ученика веронауке у Сурчину
 
      Вероучитељ ОШ „Вук Караџић“ у Сурчину г. мср Никола Ерцег организовао је одлазак наших ђака у храм Свете и Преподобне мајке Параскеве у Сурчину на причешће Светим Телом и Крвљу Христовом. Велики број ђака се одазвао позиву и узео учешћа у највећој Светој Тајни Цркве.
       Дана 8. децембра 2019. године, када Црква слави Светог свештеномученика Климента (Оданије Ваведења Пресвете Богородице), служена је Света Литургија у храму Свете Петке у Сурчину којом је началствовао протојереј Душко Ђеорђић, на којој су учествовали ученици веронауке са својим вероучитељем г. мср Николом Ерцегом.
       Певницом је руководио вероучитељ г. мср Никола Ерцег.
Исповедник је био протојереј – ставрофор Слободан Радојчић, архијерејски намесник земунски и протојереј Страхиња Голијан, парох сурчински.
       Будући да је време Божићњег поста, вероучитељ је са ученицима на часовима веронауке говорио о посту и значају поста и светог причешћа, тако да су се ђаци одазвали позиву свог катихете Николе Ерцега и дошли у храм где су заједно са верним народом узели учешћа у светој тајни причешћа.
       Несебичну подршку и благослов као и старање о организацији доласка наших ђака на причешће дао је протојереј – ставрофор Слободан Радојчић, архијерејски намесник земунски са сурчинским свештенством.
Нека је на здравље и спасење!
 
      мср Никола Ерцег, катихета ОШ „Вук Караџић“ Сурчин

       
  

 Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај