Свечани концерт пројекта "Београд пева"

СВЕЧАНИ КОНЦЕРТ ПРОЈЕКТА „БЕОГРАД ПЕВА“
 

Хор млађих разреда наше школе наступио  је у  уторак, 10. децембра 2019.  године на свечаном концерту  пројекта „Београд пева”, под покровитељством Секретаријата за културу Градске управе града Београда, у организацији Удружења наставника музичке културе Србије, који је одржан на великој сцени „Донка Шпичек”,  Дечјег културног центра Београд. Наши ученици су вредно радили током јесени и припремили репертоар који је обухватио песме о нашем главном граду, екологији, собраћају, толеранцији, другарству, празницима...

На концерту су  учествовали  познати певачи Леонтина Вукомановић, Мари Мари и Тијана Дапчевић, јединствени хор три стотине деце и наставници музичке културе  са територија шест београдских општина. Концерту су присуствовали директори основних школа учесника, међу којима и господин Драгојле Секулић, као и председник Општине Сурчин, господин Стеван Шуша. Они су подржали и  реализацију саме манифестације. У свечаној и веселој атмосфери концерт су пратили родитељи малих певача, представници Града,  као и медији.

Пројекат „Београд пева” има за циљ да  подстакне неговање музичке културе и формирање малих хорова у школама, са ученицима од првог до четвртог разреда.
Жарко Бунош

      

      

      

Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај