Радионице професионалне оријентације

На иницијативу психолога школе, Милијане Јовановић, успостављена је сарадња са НСЗ, која је омогућила ученицима завршних разреда да присуствују активностима каријерног информисања и саветовања за правилан избор будуће школе, као и предавањима и радионицама професионалне оријентације.
Теме активности обухваталe су значај правилног избора образовног профила за будућу каријеру, професионална интересовања, најчешће грешке у избору школе и занимања и др. Након тога, ученици су радили тест којим су утврдили своја професионална интересовања и повезали их са осталим факторима рационалног избора занимања. Захваљујући сарадњи са НСЗ, ученици су имали прилику да стекну увид у различите каријерне могућности. Кроз предавања и радионице, стекли су корисне информације о различитим професијама, условима за упис у одређене школе, као и о другим факторима који могу утицати на њихов избор будућег занимања. Након завршетка ових активности, ученици су добили могућност да се боље упознају са својим професионалним профилом и сазнају више о каријерним могућностима које се нуде у оквиру различитих области рада.
Иницијатива психолога школе и сарадња са НСЗ  представљали су изузетно користан програм за ученике завршних разреда, који су кроз овај пројекат стекли веома корисна знања и вештине у области каријерне оријентације. Ова иницијатива је такође пружила ученицима могућност да се упознају са широким спектром професионалних опција које су им на располагању и да донесу одлуку о својој будућој каријери на основу информисаних и рационалних одлука. Сарадња са НСЗ и иницијатива психолога школе представљају пример добре праксе у области каријерне оријентације и саветовања, која може да помогне ученицима у доношењу одлука о својој будућој каријери.

      Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај